«Κι όμως… κινούμαστε!»

diafores_anakoinoseis

«Κι όμως… κινούμαστε!»

«Κι όμως… κινούμαστε!»

Συνεπείς στο ανοιξιάτικο ραντεβού μας με το animation και μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα του φεστιβάλ Takorama, σας ενημερώνουμε με χαρά ότι συνεχίζουμε και φέτος τη συνεργασία με το Films pour enfants προσφέροντας μια συλλογή υπέροχων κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους.

Κινούμενα σχέδια σημαίνουν κινούμενα σώματα, κινούμενα όνειρα, κινούμενα συναισθήματα, κινούμενες ιδέες. Δώδεκα πολυβραβευμένες ταινίες animation μικρού μήκους χωρίς λόγια, για παιδιά 4 έως 15 ετών, μας καλούν να κινηθούμε, να συγκινηθούμε, να κινητοποιηθούμε, να συζητήσουμε, να παίξουμε, να συνεργαστούμε, να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε!

Οι ταινίες προσεγγίζουν θέματα όπως οι οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, η σχέση μας με την τεχνολογία, οι φόβοι, η διαφορετικότητα, η μετανάστευση. Ελεύθερα προσβάσιμες –μετά από δωρεάν εγγραφή– και χωρίς διαφημίσεις, είναι ταξινομημένες σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες και συνοδεύονται από φυλλάδιο με προτεινόμενες δραστηριότητες όχι μόνο για την τάξη, αλλά και για το σπίτι με τους γονείς. Το να βλέπουμε κινούμενα σχέδια οικογενειακώς αποκτά μια πιο δημιουργική και διασκεδαστική διάσταση!

Εξερευνήστε τα animation μέσα από δημιουργικές και βιωματικές δραστηριότητες –κινηματογραφικής και καλλιτεχνικής παιδείας, κινητικές, μουσικές, εικαστικές, θεατροπαιδαγωγικές, έκφρασης, αφήγησης, κατασκευές, παιχνίδια ρόλων, συνεργασίας κ.λπ.– που μπορούν να αξιοποιηθούν σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα. Αξιοποιήστε τις ποικίλες πολυτροπικές συνδέσεις σε τραγούδια, παραμύθια, ταινίες, κουίζ, ζωγραφικούς πίνακες, δημιουργίες άλλων παιδιών, διδακτικά σενάρια και εργαστήρια από εκπαιδευτικές πλατφόρμες και ψηφιακά αποθετήρια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εγγραφείτε δωρεάν, απολαύστε τις ταινίες και αξιοποιήστε τις προτεινόμενες δραστηριότητες!

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας για τις φετινές ταινίες. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε έργα που έφτιαξαν τα παιδιά στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που προτείνονται ή άλλων δράσεων, δικής σας έμπνευσης!

Τμήμα Οπτικοακουστικής Παιδείας
και Ερευνών
T     +30 214 4027 533 / +30 214 4027 534

E     educate@ekome.media

Αλ. Πάντου & Φραγκούδη 11,
176 71, Καλλιθέα
INVEST DIGITISE EDUCATE

www.ekome.media

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο