Λίγα λόγια για εμάς

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Ε.) Ανατολικής Αττικής εκτείνεται από τις Αχαρνές ως τον Ωρωπό, από τον Μαραθώνα ως το Λαύριο και από το Πικέρμι ως τη Βουλιαγμένη. Στη ΔΙ.ΠΕ. Ανατολικής Αττικής υπάγονται συνολικά σχολικές μονάδες από 13 Δήμους της Αττικής: Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδας και Ωρωπού.

Λόγω της μεγάλης γεωγραφικής διασποράς των σχολικών μονάδων, η Διεύθυνση χωρίζεται σε δύο περιοχές μετάθεσης, την Α’ Ανατολική Αττική και τη Β’ Ανατολική Αττική.

Στη ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής λειτουργούν οι εξής σχολικές μονάδες:

Νηπιαγωγεία Δημοτικά Σχολεία
Ιδιωτικά Δημόσια Ειδικά Ιδιωτικά Δημόσια Ειδικά
Α’ Ανατολική Αττική 56 112 4 20 87 4
Β’ Ανατολική Αττική 23 69 2 7 59 2

Πρόσθετα, λειτουργεί και μια σχολική μονάδα μέσα σε ειδικό κατάστημα κράτησης. Συνολικά, η Διεύθυνση διαθέτει στο δυναμικό της 7.327 εκπαιδευτικούς για 49.577 φοιτούντες μαθητές και μαθήτριες.

Όραμα της ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής είναι μια ανθρωποκεντρική εκπαιδευτική διοίκηση που να στοχεύει στην ανάπτυξη των ανθρώπων-μελών της κοινότητας μέσα από το διάλογο και τη διαπραγμάτευση.

Σκοπός και επιδίωξη της ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και η υποστήριξη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, των γονέων & κηδεμόνων, με τη συνδρομή του 5ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (1ο & 2ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ανατολικής Αττικής), των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, Φυσικής Αγωγής-Σχολικού Αθλητισμού & όλου του προσωπικού της Διεύθυνσης, αλλά, κυρίως, με τη συνεργασία των Διευθυντριών, των Διευθυντών και των Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων.

Στόχοι της ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής είναι:

  • η άμεση παρέμβαση για τη λύση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν,
  • η αποτελεσματικότητα και η εξωστρέφεια
  • η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλους τους τύπους των σχολικών μονάδων
  • η εμπέδωση της συνεργασίας τόσο εσωτερικά της Διεύθυνσης όσο και στο σύνολο των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης
  • η καλή λειτουργία και η στελέχωση των σχολικών μονάδων
  • η συνεχής βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων, μέσω της συνεργασίας με τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές
  • η συνεχής εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη όλων
  • η ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική, όπου είναι αναγκαίο, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς
  • η ενθάρρυνση για συμμετοχή όλων των σχολείων σε δράσεις που προάγουν την άμιλλα, την ευαισθητοποίηση στο Περιβάλλον, την επαφή με τον Πολιτισμό, τις Τέχνες, τον Αθλητισμό και την πολύπλευρη κοινωνικοποίηση των μαθητών και μαθητριών μας.
Μετάβαση στο περιεχόμενο