Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής – Συνάντηση εργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών-τριών των Σχολείων του Δήμου Παλλήνης

dieythinsi-photo

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής – Συνάντηση εργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών-τριών των Σχολείων του Δήμου Παλλήνης

Συνάντηση εργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών-τριών των Σχολείων του Δήμου Παλλήνης

Την Τετάρτη 1-2-2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών-τριών των Σχολείων του Δήμου Παλλήνης, μετά από πρόσκληση της τελευταίας.

Συζητήθηκαν θέματα που τέθηκαν από την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων και αφορούσαν, μεταξύ άλλων:

  1. Τη στελέχωση σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικό προσωπικό. Υπήρξε ενημέρωση από πλευράς της ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής και δόθηκε η εικόνα για τα κενά που υφίστανται στην παρούσα φάση.
  2. Τις σχέσεις των σχολείων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και τα θέματα που προκύπτουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από τις υπηρεσίες των Δήμων. Διαπιστώθηκε εκατέρωθεν η άμεση ανταπόκριση του Δήμου Παλλήνης σε θέματα συντήρησης, βλαβών κλπ. Αναδείχθηκε δε η ανάγκη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και συνέργειας των αρμοδίων υπηρεσιών – κεντρικών και τοπικών – για την ανέγερση και νέων κτιρίων, αιθουσών κλπ στις περιπτώσεις που η στέγαση γίνεται σε αίθουσες τύπου κοντέινερ.
  3. Την ενίσχυση της συνεργασίας Σχολικών μονάδων και Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων με τη συμβολή και της ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Α. Παμφίλη για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής προς την κατεύθυνση της προώθησης και επίλυσης των παραπάνω θεμάτων, σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες και τους οικείους δήμους. Επίσης, ευχαρίστησε την Ένωση για την πρωτοβουλία της για τη σημερινή συνάντηση και δεσμεύθηκε στην πρότασή της για κοινές μελλοντικές δράσεις, όπως τη  συνδιοργάνωση ημερίδων. Τονίστηκε, εκατέρωθεν, ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας γόνιμης και ουσιαστικής σχέσης καθώς οι καλές σχέσεις συνεργασίας σχολείου-οικογένειας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση και στη μελλοντική εξέλιξη των παιδιών, αλλά και στην γενικότερη ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο