Δωρεάν Εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας

e_ekpaideytikon_thematon

Δωρεάν Εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας

Οι σύγχρονες συναντήσεις της 12ης εξ αποστάσεως ομάδα ξεκινούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023.

και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή στο σύνδεσμο:

https://forms.gle/64aSoB1Pwtt31hNbA

Αγαπητοί ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή σας στην 12η εξ’ αποστάσεως ομάδα του Εκπαιδευτικού Βιωματικού Προγράμματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας – “Άκουσέ με, δάσκαλε”

Το “Άκουσέ με, δάσκαλε” είναι ένα δωρεάν εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας, διάρκειας 6 εβδομάδων (31 ωρών), για εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε δημοτικά σχολεία. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Έρευνας, του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σχετικά με το Εκπαιδευτικό Βιωματικό  Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας “Άκουσέ με, δάσκαλε!”

Η υποψήφια διδάκτωρ του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, Δήμητρα Δημητρακοπούλου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Έρευνας, του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσφέρουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και να βελτιώσουν τη σχέση τους με τους μαθητές τους. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της έρευνας που πραγματοποιεί η συντονίστρια του προγράμματος Δήμητρα Δημητρακοπούλου, στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής.  Η έρευνα είναι πρωτότυπη για τα ερευνητικά δεδομένα και έχει ως στόχο να αναδείξει την επίδραση της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, από όπου πηγάζει και η μαθητοκεντρική προσέγγιση, όχι μόνο στους μαθητές αλλά κυρίως στη διευκόλυνση και την ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών.
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Άκουσέ με, δάσκαλε» είναι μία βιωματική εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  διάρκειας 6 εβδομάδων (31 ώρες) και παρέχεται σε όλους δωρεάν. Στη διάρκεια των 6 εβδομάδων θα πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις την εβδομάδα είτε σε καθημερινή μέρα της εβδομάδας (οι δίωρες συναντήσεις) είτε σε Σαββατοκύριακο (οι πεντάωρες συναντήσεις).) Οι ώρες των συναντήσεων κατανέμονται σε  2 μονόωρες συναντήσεις για την ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, 7 δίωρες και 3 πεντάωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις.

*Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Άκουσέ με, δάσκαλε!” αφορά σε αυτή τη χρονική περίοδο, εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε δημοτικά σχολεία.

Οι σύγχρονες συναντήσεις της 12ης εξ αποστάσεως ομάδα ξεκινούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023.

και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή στο σύνδεσμο:

https://forms.gle/64aSoB1Pwtt31hNbA

Είναι σημαντικό αφού δείτε τις ημερομηνίες να επιβεβαιώσετε ότι μπορείτε να συμμετέχετε σε όλες τις συναντήσεις και σε όλες τις ώρες των συναντήσεων καθώς το παρόν πρόγραμμα αποτελεί μέρος έρευνας και χρειάζεται δέσμευση σχετικά με τη συμμετοχή σας για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας καθώς δεν πρόκειται για αυτόνομες συναντήσεις αλλά για ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εξελίσσεται σταδιακά.

 

Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος –  12η εξ αποστάσεως ομάδα

(13 Οκτωβρίου – 16 Νοεμβρίου 2023).

1η εβδομάδα 3 ώρες Διεξαγωγή της 1ης συνάντησης – (1 ώρα) Ηλεκτρονική συμπλήρωση των αρχικών ερωτηματολογίων από το σύνολο των συμμετεχόντων της  ομάδας του δείγματος

Διεξαγωγή της 2ης συνάντησης (1η συνάντηση – σύγχρονη) της εκπαιδευτικής ομάδας- (2 ώρες) –  Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 16:00 – 18:00

2η εβδομάδα 7 ώρες Διεξαγωγή της 3ης συνάντησης – (2 ώρες) – Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 16:00 – 18:00

Διεξαγωγή της 4ης συνάντησης – (5 ώρες)- Σάββατο 21 Οκτωβρίου 10:00 – 15:00

3η εβδομάδα 4 ώρες Διεξαγωγή της 5ης συνάντησης – (2 ώρες)- Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 16:00 – 18:00

Διεξαγωγή της 6ης συνάντησης – (2 ώρες)- Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 16:00 – 18:00

4η εβδομάδα 7 ώρες Διεξαγωγή της 7ης συνάντησης – (2 ώρες)- Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 16:00 – 18:00

Διεξαγωγή της 8ης συνάντησης – (5 ώρες)- Σάββατο 4 Νοεμβρίου 10:00 – 15:00

5η εβδομάδα 5 ώρες Διεξαγωγή της 9ης συνάντησης – (5 ώρες)- Σάββατο 11 Νοεμβρίου 10:00 – 15:00
6η εβδομάδα 5 ώρες Διεξαγωγή της 10ης συνάντησης – (2 ώρες)- Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 16:00 – 18:00

Διεξαγωγή της 11ης συνάντησης – (2 ώρες)- Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 16:00 – 18:00

Διεξαγωγή της 12ης συνάντησης – (1 ώρα) Ηλεκτρονική συμπλήρωση των τελικών ερωτηματολογίων από το σύνολο των συμμετεχόντων της ομάδας του δείγματος

Σύνολο: 31 ώρες κατανεμημένες σε 6 εβδομάδες

 

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Δημητρακοπούλου

Υποψήφια Διδάκτωρ ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης,

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Προσωποκεντρικής Προσέγγισης,

Παιδοκεντρική Παιγνιοθεραπεύτρια

Email: d.dimitrakopoulou@uoi.gr

Τηλέφωνο: 6936345622

Μετάβαση στο περιεχόμενο