Δελτίο Τύπου – Μία ξεχωριστή μέρα για τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης

e_ekpaideytikon_thematon

Δελτίο Τύπου – Μία ξεχωριστή μέρα για τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης

Ο Δήμος Παλλήνης, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού προγράμματος BEACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργάνωσε Αθλητική Ημερίδα με θέμα «γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολικών Μονάδων ευθύνης του. Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Παλλήνης «Γεώργιος Δέδες», την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, συμμετείχαν 300 περίπου μαθητές και μαθήτριες της Δ΄τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παλλήνης.

Σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού και ενεργητικής μάθησης οι μαθητές/-τριες ήρθαν σε επαφή με τα αθλήματα της ξιφασκίας, τοξοβολίας, ορεινής ποδηλασίας, του «ΤΑΕ KWO NDO», τένις και άλματος σε ύψος του κλασικού αθλητισμού. Την ξιφασκία παρουσίασε  η κυρία Μαγκανουδάκη Δήμητρα, αθλήτρια ξιφασκίας με συμμετοχή και 8η νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 και πρωταθλήτρια σε παγκόσμιους αγώνες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρέσβειρα του BEACTIVE  κ. Καρπαθάκη Μαρία, παγκόσμια πρωταθλήτρια ΤΑΕ KWO NDO,  και η κ. Παπαδοπούλου Μαρία που είχε διατελέσει πολλά χρόνια σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής, ως μέλος της επιτροπής BEACTIVE. Την εκδήλωσε τίμησε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Χρήστος Αηδόνης με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Αθανάσιο Οικονόμου που είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν από κοντά τους μαθητές και τις μαθήτριες στην προσπάθειά τους.

Η Διεύθυνσή συγχαίρει θερμά  το Δήμο Παλλήνης για την πρωτοβουλία του,  όλους όσους στήριξαν τη δράση αυτή και τις σχολικές μονάδες που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές/-τριές τους να συμμετέχουν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο