Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου Υπευθύνων Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής – Επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής στο αντικείμενο της Κολύμβησης

e_ekpaideytikon_thematon

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου Υπευθύνων Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής – Επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής στο αντικείμενο της Κολύμβησης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής στο αντικείμενο της Κολύμβησης

Τις ημέρες Δευτέρα 21-11-2022 και Τρίτη 22-11-2022 στο χώρο των εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθήνας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές επιμορφωτικές ημερίδες μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής στο αντικείμενο της κολύμβησης. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην επιμόρφωση ανήκουν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, Β΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά και πρόκειται να διδάξουν κολύμβηση στα κολυμβητήρια της περιοχής ευθύνης τους. Οι επιμορφωτικές ημερίδες υλοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής κ. Τσόνια Στ., σε συνεργασία με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. κ. Τουμπέκη Αν. και τους Υπεύθυνους Φ.Α.ΣΧ.Α. της Διεύθυνσης Ανατ. Αττικής.

Κατά τη διάρκεια του πρακτικού μέρους έγινε αναλυτική επίδειξη ενδεικτικών σχεδίων μαθημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια του θεωρητικού μέρους συζητήθηκαν θέματα προγραμματισμού, εξοπλισμού, ασφάλειας και υγιεινής καθώς και διαχείρισης των μαθητών μέσα και έξω από το νερό. Συμπληρωματικά, επισημάνθηκαν καλές πρακτικές και έγινε ανταλλαγή ιδεών με σκοπό την αρτιότερη οργάνωση και διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης. Τέλος, επισημάνθηκε ο καινοτόμος τρόπος συνεργασίας τόσο ανάμεσα στις ΔΙ.Π.Ε. Αττικής όσο και με το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών και υπήρξε κοινή επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας.Ο προπονητής κολύμβησης παραδίδει μάθημα στο κλειστό κολυμβητήριο. Το ακροατήριο στις κερκίδες και οι κολυμβητές στην άκρη της πισίνας ακούν με προσοχή.Ο προπονητής κολύμβησης κάνει την παρουσίασή του στο ακροατήριο. Ένα τρίποδο με σημειώσεις βρίσκεται δίπλα του στην άκρη της πισίνας.

Η Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού κυρία Ρόμπου Χαρίκλεια κάνει την παρουσίασή της με τη βοήθεια προτζέκτορα.Ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κύριος Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος παρουσιάζει το θέμα "Κολύμβηση και μαθητές με αναπηρία/ ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες".

Μετάβαση στο περιεχόμενο